Sunday, April 4, 2010

Program Komuniti di Klang

Mini Karnival ini disertai juga oleh Group pminat Volswegen.

Gerai Pace dan Raudhatus Sakinah.

Para pelawat pelbagai kaum duduk di khemah utama
Gerai pameran
PDRM turut mengadakan pameran

Yang ini dari Unit Anti Dadah Kebangsaan. Herba-herba di depan
mereka tu antara yg digunakan untk pencegahn dan pengubatan
penyakit menggunakan kaedah rawatan herba.


" Herba-herba nie untuk pelbagai jenis penyakit spt darah tinggi, kencing manis dll. Semua di blend lepas tu tapis dan diamalkan minum..". Pegawai yg bertugas memberi penerangan kepada Ummi." Ada cara penggunaannya bertulis..? nanti lupa..". Tanya Ummi. " OOh..takda..Ini kita bagitau kekawan adik beradik jer..". balas pegawai itu selanjutnya sambil memberi pos gambar ini....Gerai PEMADAM bersebelahan dengan Gerai MAIS

Pendaftaran Warga Emas

Kaunter pendaftaran oleh Rela.


Pameran oleh Group Rukun tetangga/Rela

Hari ini, Ummi dan Abah berkesempatan melawat pameran2 di Mini Karnival Kesihatan.,seusai menghadiri Daurah Nuqaba' daerah Klang. Program ini diadakan di perkarangan masjid Kg Bt Belah berdekatan dengan bangunan Sri Hira'. Program anjuran pelbagai pihak JKK Kg Bt Belah, JK Masjid, JIM Klang. Progra telah dirasmikan oleh YB Dr Rani, ADUN Meru.

Pameran pula disertai oleh pelbagai pihak dari agensi2 kerajaan,NGO dll. Gerai jualan yang menjual pelbagai makanan dan lain juga dibuka di sekitar masjid. Ummi juga melihat pelawat pelbagai bangsa turut datang berkunjung ke gerai-gerai yang ada.

Catatan Ummi Wardah,
4 April 2010.

Align Center

No comments:

Post a Comment